Sunday, 20 May 2007

"Connecting Art Music and Communities - an emerging educational programme"

Stein Olav Henrichsen og Geir Harald Knutsen, Norge
"Connecting Art Music and Communities - an emerging educational programme"

Foredraget var av Stein Olav Henrichsen, Kunstnerisk leder ved BIT 20 ensemble og Geir Harald Knutsen, også ved BIT 20 ensemble. Foredraget var ikke undervisende på samme måte som de andre under Bimuc, men mer opplysende om hva, hvor og hvordan BIT 20 ensemble opererer. De hadde også med seg noen elever fra Steinerskolen for å demonstrere hva de drev med.

Bit 20 er et musikkstyrt ensemble som har holdt på i flere år. Formålet er å fremme utøvelsen av norsk og internasjonal kunstmusikk. I 10 år har de nå arbeidet med å koble kunstmusikken og forskjellige skoler og instanser.

Fremgangsmåten er å først ta kontakt med skolene og opprette en dialog om prosjektet. Så blir det sendt ut veiledere som forteller om prosjektet og planlegger med lærerne. Så blir det gjerne sendt ut litt informasjon om det emnet som det skal jobbes med. Videre blir elevene delt opp i små grupper som gjerne jobber med en liten del av et stykke. Til slutt setter de sammen alle de små gruppene og fremfører en konsert/forestilling osv.

Anders og Åsmund

No comments: